Accountant

 
24 juni 2014

Na een dag vol financial services en autoleasing was het mij zwaar te moede. Ik en het geld, wij gaan niet goed samen, daar ben ik inmiddels wel achter. Geld vermoeit mij want als je het niet hebt, is het vermoeiend het te krijgen en als je het wel hebt is het vermoeiend het te houden. Geld maakt achterdochtig en calculerend, waardoor de dingen hun spontaniteit en romantiek verliezen.

 

In een neerslachtige gemoedstoestand kwam ik dus thuis, de cijfers dansten mij als muggen voor de ogen. Het avondsigaartje bracht geen verlichting, ik voelde de sterke behoefte in de buitenlucht iets fysieks te doen, een gat graven of zoiets, de bloedsomloop stimuleren om de cijferbrij uit de hersenpan te jagen. Maar ik had niet speciaal een gat nodig dus besloot ik het grove gereedschap en de hydraulische krik bij elkaar te zoeken om de ‘silent blocks' te vervangen van de oude camper - een voormalige vrachtauto uit 1973, qua geld niet zo'n heel goed project. Zwaar werk dus, de bouten zouden gruwelijk vast zitten, ik zou ongelooflijk zwarte klauwen krijgen van de doorgezwete olie, de sleutel zou van de bout schieten waardoor ik het vel van mijn knokkels zou schaven. Kortom, echt werk om lekker bij te vloeken.

 

Terwijl ik daar zo een tijdje bezig was, verscheen een van de nazaten met in haar kielzog een jongeman die mij onbekend was. De kennismaking verliep nogal terloops, ik verkeerde immers in opperste concentratie vanwege mijn missie onder chassis en versnellingsbak. Terwijl de dochter naar binnen ging, bleef de jongeman achter. Vanaf mijn liggende positie zag zijn onderbenen bijna sluipend om de camper heen bewegen, heel respectvol alsof het oude ijzer niet aan het schrikken gemaakt mocht worden. Na enige tijd verscheen een vragend hoofd naast het voorwiel. Of hij de coole camper-bus misschien eens van binnen mocht zien. Ik heb daarna nog zeker een uur werk gehad met die verrekte stilterubbers en al die tijd heeft het heerschap in de bus gelopen, gezeten en gelegen.


Om te kunnen testen of het dreunen van de carrosserie na mijn herstelwerkzaamheden nu voorbij zou zijn, moest de oude kast worden gestart. Ik wees de jongeman op de massaschakelaar en op de startknop en gunde hem de eer de handeling te verrichten. Hij schrok ervan, want het startrelais knalt als een jachtgeweer, maar onmiddellijk sloeg de oude diesel aan om vervolgens geruststellend hamerend en licht roetend de avondstilte te verbreken.  Ik was intens tevreden met mijn werk want het dreunen was zoveel minder geworden  - echt werk met echt resultaat. Maar nog meer genoegen beleefde ik aan de fonkelingen in de ogen van de nieuwe camper-fan. "Mooi geluid", zei-ie en hij gaf een paar keer behoedzaam gas. In gedachten waande hij zich al op de kalm slingerende kustwegen van Frankrijk, de surfplanken op het dakrek.


Ik vernam later dat deze romanticus voor accountant heeft geleerd, wat mij hooglijk verbaasde.  En het kan ook nooit goed met ‘m aflopen want hij niet één keer over geld begonnen.

 

Henk Heuvelman

Redacteur Automobiel Management

 
 

MYbusinessmedia

DeventerMYbusinessmedia is een multimediaal vakbladuitgeverij met tientallen marktleidende merken, opgericht in april 2007. De rode draad van de producten van de uitgeverij is; ondernemers te ondersteunen in het ondernemerschap.

 

Kijk bij 'Over ons' voor meer informatie.

 


Advertising Services

Doelgroepen bereiken is één doelstelling, interactie met ze tot stand brengen is een tweede.

MYbusinessmedia helpt relaties/adverteerders hun zakelijke doelgroepen echt te raken en ze aan te zetten tot actie. Wij brengen met u in kaart hoe u de gewenste interactie met uw doelgroep kunt bereiken en welke middelen daarbij passen.  Zo wordt MYbusinessmedia, YOURbusinessmedia!

 

Klik hier voor meer informatie!  

 

   

Online strategie

 MYbusinessmedia realiseert dankzij haar online strategie, een online bereik van ruim 2,3 miljoen pageviews per maand en 400.000 unieke bezoekers (ondernemers).

my jobs

CarrièreGeïnteresseerd in een baan bij MYbusinessmedia? Kijk naar de mogelijkheden en laat ons weten wat jou geschikt maakt voor een job bij deze dynamische uitgeverij.